/ Choklad / Nutella /

Nutella Crisps

Vilken mysig torsdag det är. Just nu kan jag inte göra annat än att njuta av höstvädret utanför. Man hör regnet smattra på altantaket, ser hur träden blåser, tänder lite ljus och bakar. Jag älskar det! Idag tänkte jag bjuda på kanske världens enklaste recept på godis, nämligen Nutella crisps! Visst låter det läckert?
 
 
Ingredienser
Nutella
Salta jordnötter
 
Börja med att värma upp Nutellan i en kastrull, så att den blir lite mjukare. Ta bort kastrullen från plattan.
Grovhacka salta jordnötter och rör ner det i Nutellan. Använd så mycket nötter att du får en något fastare smet, fortfarande kletig dock.
Lägg i smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i kyl i några timmar, gäna över natten. När den har stått i kylen över natten så kommer Nutellan ha stelnat en aning och då är det lättare att skära i bitar.
 
Svårare än så är det inte! Jag kan inte riktigt förklara men njutningen när den härligt lena Nutellan möter de salta jordnötterna med lite krisp är makalös. Dessa Nutella crisps är löjligt goda och något ni verkligen måste testa. Passar sig säkert även utmärkt som julgodis? Testa! :)
 
 
#1 / / Maria:

Provade att göra dessa direkt igår... Mina nya favoriter:)

Svar: Vad kul att höra :) Visst är det smarriga!
Therese Heed / Bakfrossa

#2 / / Marta:

Hur många Nutella burkar behövs för en sats ?

Svar: Inte fler än en, men det beror på hur stor form du har att fylla :) Jag gjorde en ganska liten sats nu (blev 16 bitar) och använde då inte ens en hel Nutella (400 grams burk). Pröva dig fram tills du får en lagom fast konsistens och du själv är nöjd! :)
Therese Heed / Bakfrossa