/ Choklad / Kakor /

Chocolate Cookies fyllda med salt kola

Igår efter jobb & innebandyträning blev det även lite kvällsbak. Jag fotade ju på kvällen, därav det kassa ljuset. I alla fall så vart det något så gott som "Salted Caramel Stuffed Chocolate Cookies", dvs. chokladkakor fyllda med salt kola, nästan lite som kladdkakekakor. Otroligt otroligt gott :) Se bara hur härligt kladdiga de är!
 
 
Dessa kakor är som allra godast direkt efter gräddning, då de fortfarande är något varma och kolan så där härligt mjuk. Tyvärr är det så att när kakorna fått svalna så har även kolan "satt" sig också. Så jag rekommenderar att dessa blir uppätna samma dag, men med tanke på hur extremt GODA de är så behöver nog ingen ens se det som ett problem! ;) Jag använde mig av ROLLO-kola och tillsammans med havssaltet vart det den godaste kolan jag någonsin smakat. Så kan ni bara titta på bilderna och känna de fantastiska smakerna? Den härligt kladdiga kakan av choklad tillsammans med mjuk len kola med en touch av salt. U N D E R B A R T!!! ♥
 
 
Kakdeg
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150g normalsaltat smör (rumstempererat)
2,25 dl strösocker
drygt 1 dl ljusbrunt muscovadosocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
 
Fyllning & dekoration
1 påse ROLLO-kola
Havssalt
Florsocker
 
Tillvägagångssätt
Vispa ihop mjöl, kakao, bakpulver & salt (vanligt) i en bunke. Ställ åt sidan.
Vispa rumstempererat smör, strösocker & ljusbrunt muscovadosocker fluffigt i en köksmaskin eller med elvisp. Ca 4 min på medelhög hastighet.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa tills smeten gått ihop. Därefter tillsätter du vaniljextrakt samt de torra ingredienserna och vispar på låg hastighet.
 
Använd en glasskopa till att göra runda bollar eller rulla med händerna. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Tryck på en kola i mitten av bollen, strö över havssalt och vik in degen över kolan. Se till att kolan är ordentligt täckt med deg runt om.
Forma degen till en boll igen, rulla i florsocker och lägg tillbaka på plåten.
Grädda i 11-13 minuter på 180 grader.
Låt kakorna vila 5-10 minuter på plåten innan du lyfter över de på ett galler. "Doppa" kakorna ytterligare en gång i florsocker för en snyggare kaka.