/ Cake pops / Choklad /

Oreo Cake Pops

Som ni redan vet älskar jag att baka smått. Vad passar bättre då om inte cake pops?! Hela idén känns ju lite onödig på något vis egentligen -en kaka på pinne? Men jag gillar det lite festligare utseendet. Det är lätt att servera och man slipper kladd på fingrarna. Jag valde att göra dessa Oreo cake pops från Roy Fares bok "United States of Cakes" och hjälp vad goda de blev! Här snålar vi inte på något inte. Helt magiska! Jag har fått blodad tand och vill testa fler spännande smaker!
 
Recept för 23 st cake pops
 
Fyllning
500g Oreokakor (50 st)
250g cream cheese
 
Doppning & dekoration
300g vit choklad
50g Oreokakor (5 st)
 
23 klubbpinnar
 
Gör så här:
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Rör sedan ner lite cream cheese i taget och arbeta ihop till en deg.
Rulla till bollar. För att få 23 bollar i lika storlek väger du degen, delar sedan vikten på 23 och då får du ut vikten på vad en cake pop boll ska väga. Ställ de sedan i kylen en liten stund så att de stelnar något.
Smält lite av chokladen i vattenbad. Doppa ändarna av klubbpinnarna i lite choklad innan du sticker ner de i varje boll, då fäster de bättre. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
Smält resterande choklad i vattenbad. Doppa klubborna och tryck ner i en frigolitplatta. Dekorera genast med kaksmulor av Oreos. Låt sedan stelna i kyl.
 
 
/ Cake pops / Om mig /

Tack snälla ni

Tack för alla fina ord. Såå kul att det har tittat in så många här de senaste dagarna :) Jag hoppas ni fortsätter klicka er in här för jag har massa recept & bilder att visa er! Snart kommer t.ex. ett recept på underbara Oreo cake pops!
 
I bild: Farmors berömda Brittatårta som är helt fantastisk, min morotstårta som du hittar recept på här och sedan ett helt kakfat.
/ Desserter / Glass /

Himmelsk hallon- och limeglass

Fantastiskt god och barnsligt enkel att slänga ihop!
 
3 ägg
0,75 dl strösocker
1 lime
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
175g frysta hallon
 
Vispa ägg och socker poröst. Vänd i skal + saft från en lime samt vaniljsocker.
Vispa upp grädden i en ny skål och vänd sedan samman med resten.
Värm 125g frysta hallon i micron, mosa och sila i en ny skål och låt sedan svalna. Alt. ställ in i kyl. Vänd ned den kalla saften från hallonen samt 50g grovhackade frysta hallon.
Låt stå i frysen i minst fyra timmar.