Äntligen har den första snön fallit här i Södertälje :) Även om det är slask på vägarna så kan jag inte låta bli att njuta och älska det. Snön höjer ju mysfaktorn otroligt mycket och detta får mig att längta ännu mer till december & julen. Men än är vi ju inte där, för ni har väl koll på att det är kladdkakans dag imorgon? Jag gör den här kladdkakan varje gång då jag vill bjuda många och på något riktigt smarrigt, ett säkert kort skulle jag kalla det :) Omöjligt att misslyckas med och som blir (om man vill) så där smarrigt kladdig att man nästan inte kan skära i den. Annars låter man kladdkakan stå inne lite längre bara.
Kladdkakan här ovanför är den absolut bästa, kladdigaste och godaste jag vet. Det är även den som jag har tänkt dela med mig av receptet till er fina läsare. För jag lovar, denna kladdkaka går inte av för hackor! Kolatoppingen gör verkligen susen för kakan och den är dessutom busenkel att göra ♥
Kladdkaka
100 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
2 st ägg
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret till kladdkakan och blanda så länge ihop de torra ingredienserna
Tillsätt äggen ett i taget i de torra ingredienserna och vispa med elvisp
Blanda till sist ner smöret och vispa sedan till en jämn smet
Häll smeten i en smörad form (22 cm använde jag) med löstagbara kanter
Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 15-20 minuter
Viktigt! Tänk på att kakan ska vara kladdig när du tar ut den ur ugnen då den eftergräddas
Kolatopping
100 g smör
4 msk strösocker
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk ljus sirap
Gör kolatoppingen medan kladdkakan gräddas
Smält smöret i en kastrull
Blanda sedan ner alla de övriga ingredienserna och låt sjuda/småkoka i ca 15 minuter
Glasera kladdkakan direkt när den kommer ut ur ugnen med kolatoppingen
Låt svalna i kylen. Klart!
Tips! Gör kladdkakan dagen innan den ska ätas. Låt den stå till sig i kylen över natten då den sätter sig lite vilket även ger en godare kaka. Lycka till ♥
ser så himla gott ut!