/ Choklad / Desserter /

Oreo Dream Cake

Är du en Oreoälskare precis som jag så måste du bara prova denna. Denna underbara kaka består av fyra lager. Längst ner en botten av Oreokex, över det ett lager med chokladkräm gjord på 70% choklad, sedan klassisk chokladmousse och överst en mjuk gelatinkräm gjord på vit choklad. Jag toppade kakan med både hela och krossade Oreos. Servera med en kula vaniljglass vilket bryter av gott till all choklad. 
Jag använde mig av en mindre form (med löstagbara kanter) för att få en högre och finare kaka. Ca 20 cm i diameter. Vill du göra en större kaka dubblar du alla ingredienser. Men denna kaka räcker lätt till över tio personer då den är ganska mäktig.
 
Kakbotten
2 pkt oreokex
25 g cream cheese
 
Börja med att mixa kexen fint i en blender eller i en matberedare. Jag plockade bort den vita fyllningen mellan kexen och tillsade det i kakdegen efteråt. Blanda de mixade oreokexen med cream cheese och den vita fyllningen. Tryck sedan ut kakdegen i en form.
 
Chokladkräm
50 g mjukt smör
0,75 dl florsocker
100 g mörk choklad 70%
2 tsk starkt kaffe
 
Vispa smör och florsocker till en fluffig smet. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i micro. Vispa sedan ner chokladen i smörblandningen. Tillsätt starkt kaffe och vispa till en jämn smet. Häll chokladkrämen över det första lagret av kakdeg. Ställ in i kylen.
 
Chokladmousse
50 g mörk choklad 1 äggula 2 msk florsocker
1,25 dl grädde
 
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulan koagulera). Rör ner äggulan och låt smeten svalna ordentligt. Rör sedan ner florsocker. Vispa grädden, inte för hårt, och vänd ner den i smeten. I det här momenten är det viktigt att inte vispa eller röra i smeten då all luft går ur! Bre chokladmoussen över chokladkrämen. Ställ in i kylen medans du gör det sista lagret.
 
Oreo dream cream
100 g vit choklad
125 g cream cheese
100 g florsocker
2 gelatinblad
1,25 dl grädde
1 vaniljstång
1 pkt oreokex
 
Smält den vita chokladen. Vispa choklad och cream cheese med elvisp ca tre minuter. Tillsätt florsocker och rör om. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att dom blir mjuka och lös sedan upp i några matskedar (jag tog tre msk) hett vatten. Häll gelatinet i chokladblandningen. Vispa grädden luftig och vänd ner den i blandningen. Skrapa ur alla frön från vaniljstången och rör slutligen ner de. Häll blandningen som sista lager över chokladmoussen. Toppa kakan med oreokex. Ställ in kakan i kylen över natten.