/ Cake pops / Choklad /

Oreo Cake Pops

Som ni redan vet älskar jag att baka smått. Vad passar bättre då om inte cake pops?! Hela idén känns ju lite onödig på något vis egentligen -en kaka på pinne? Men jag gillar det lite festligare utseendet. Det är lätt att servera och man slipper kladd på fingrarna. Jag valde att göra dessa Oreo cake pops från Roy Fares bok "United States of Cakes" och hjälp vad goda de blev! Här snålar vi inte på något inte. Helt magiska! Jag har fått blodad tand och vill testa fler spännande smaker!
 
Recept för 23 st cake pops
 
Fyllning
500g Oreokakor (50 st)
250g cream cheese
 
Doppning & dekoration
300g vit choklad
50g Oreokakor (5 st)
 
23 klubbpinnar
 
Gör så här:
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Rör sedan ner lite cream cheese i taget och arbeta ihop till en deg.
Rulla till bollar. För att få 23 bollar i lika storlek väger du degen, delar sedan vikten på 23 och då får du ut vikten på vad en cake pop boll ska väga. Ställ de sedan i kylen en liten stund så att de stelnar något.
Smält lite av chokladen i vattenbad. Doppa ändarna av klubbpinnarna i lite choklad innan du sticker ner de i varje boll, då fäster de bättre. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
Smält resterande choklad i vattenbad. Doppa klubborna och tryck ner i en frigolitplatta. Dekorera genast med kaksmulor av Oreos. Låt sedan stelna i kyl.